Finanzen

2014/59/EU irányelv Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) általi megsértéséről

Ton Vervloet
  1. Launched November 2019

A petíció benyújtója azt állítja, hogy az andorrai Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) megsértette a 2014/59/EU irányelvet, konkrétabban annak (1) preambulumbekezdését, amely kimondja: „Továbbá, adott esetben azon harmadik felek védelme érdekében, akik a szanálási hatásköreiket gyakorló hatóságok eljárása során jóhiszeműen hozzájutottak a szanálás alatt álló intézmény eszközeihez, jogaihoz és kötelezettségeihez, valamint a pénzügyi piacok stabilitása érdekében, a bírósági felülvizsgálat nem érinthet megsemmisített határozat alapján hozott későbbi adminisztratív intézkedést vagy végrehajtott ügyletet. Ilyen esetekben a jogsértő határozatra vonatkozó jogorvoslatnak az érintett személyek által elszenvedett veszteség kompenzálására kell korlátozódnia.”

Thank you for your support, Ton Vervloet