Finanzen

Privind încălcarea Directivei 2014/59/UE de către Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB)

Ton Vervloet
  1. Launched November 2019

Petiționarul susține că Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) a încălcat Directiva 2014/59/UE, în special considerentul 91, care prevede că: „În plus, acolo unde este necesar, pentru a proteja părțile terțe care au achiziționat cu bună-credință active, drepturi și obligații ale instituției aflate în rezoluție, în temeiul exercitării de către autorități a competențelor de rezoluție și pentru a asigura stabilitatea piețelor financiare, nicio cale de atac nu ar trebui să afecteze actele administrative sau tranzacțiile încheiate ulterior pe baza unei decizii anulate. În astfel de cazuri, reparațiile în cazul unei decizii abuzive ar trebui să se limiteze prin urmare la acordarea de despăgubiri pentru daunele suferite de persoanele afectate.”

Thank you for your support, Ton Vervloet