Finanzen

Dėl agentūros „Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries“ (AREB) įvykdyto Direktyvos 2014/59/ES pažeidimo

Ton Vervloet
  1. Launched November 2019

Peticijos pateikėjas tvirtina, kad agentūra „Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries“ (AREB) Andoroje pažeidė Direktyvą 2014/59/ES, tiksliau jos 91 konstatuojamąją dalį, kurioje teigiama: „be to, tais atvejais, kai tai būtina siekiant apsaugoti trečiuosius asmenis, gera valia įsigijusius pertvarkomos įstaigos turto, teisių ir įsipareigojimų pertvarkymo institucijoms naudojantis pertvarkymo įgaliojimais, ir užtikrinti finansų rinkų stabilumą, teisė apskųsti neturėtų turėti poveikio vėliau sudarytiems panaikintu sprendimu grindžiamiems administraciniams aktams arba sandoriams. Todėl tokiais atvejais teisių gynimo priemonės dėl neteisingo sprendimo turėtų apsiriboti kompensacija už poveikį patiriančių asmenų patirtą žalą“.

Thank you for your support, Ton Vervloet