Finanzen

Ton Vervloet
  1. Launched November 2019

Předkladatel petice uvádí, že Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) v Andoře porušila směrnici 2014/59/EU, a to zejména bod odůvodnění 91, který zní: „Kromě toho, pokud je to nutné za účelem ochrany třetích stran, které v dobré víře získaly aktiva, práva a závazky instituce v režimu řešení krize na základě výkonu pravomocí k řešení krize orgánů, a pro zajištění stability finančních trhů, by právem na přezkum neměl být dotčen žádný následný správní akt nebo transakce uzavřená na základě zrušeného rozhodnutí. V takových případech by se náprava protiprávního rozhodnutí proto měla omezit na přiznání náhrady škody, kterou dotčené osoby utrpěly.“

Thank you for your support, Ton Vervloet