Finanzen

Ki jo vlaga Ton Vervloet, državljan Nizozemske

Ton Vervloet
  1. Launched November 2019

Vlagatelj peticije trdi, da je agencija Agència Estatal de Resolució d’Entiats Bancàries (AREB) v Andori kršila Direktivo 2014/59/EU, zlasti uvodno izjavo 91, v kateri je navedeno: „Poleg tega, če je to potrebno za zaščito tretjih oseb, ki so sredstva, pravice in obveznosti institucije v postopku reševanja pridobile v dobri veri z izvrševanjem pooblastil organov za reševanje in za zagotavljanje stabilnosti finančnih trgov, pravica do pritožbe ne bi smela vplivati na morebiten poznejši upravni akt ali transakcijo, sklenjeno na podlagi razveljavljenega sklepa. V takšnih primerih bi bilo zato treba omejiti ukrepe za odpravo nezakonite odločitve na dodelitev nadomestila za škodo, ki so jo utrpele udeležene osebe.“

Thank you for your support, Ton Vervloet