Finanzen

Par Agència Estatal de Resolució d’excats Bancàries (AREB) veiktu Direktīvas 2014/59/ES pārkāpumu

Ton Vervloet
  1. Launched November 2019

Lūgumraksta iesniedzējs apgalvo, ka Agència Estatal de Resolució d’ex-cats Bancàries (AREB) Andorā ir pārkāpusi Direktīvu 2014/59/ES un jo īpaši 1. apsvērumu, kurā teikts: “ Turklāt gadījumos, kad tas ir nepieciešams, lai aizsargātu trešās puses, kas, attiecīgajām iestādēm īstenojot noregulējuma pilnvaras, ir labticīgi iegādājušās noregulējamās iestādes aktīvus, tiesības un saistības, un lai nodrošinātu finanšu tirgu stabilitāti, pārskatīšanai tiesā nevajadzētu ietekmēt nevienu turpmāko administratīvo aktu vai darījumu, kas noslēgts, pamatojoties uz atceltu lēmumu. Šādos gadījumos tiesiskās aizsardzības līdzekļiem attiecībā uz nelikumīgu lēmumu būtu jāaprobežojas ar kompensācijas piešķiršanu skartajām personām par tām nodarīto kaitējumu.”

Thank you for your support, Ton Vervloet