Finanzen

O kršenju Direktive 2014/59/EU od strane državne agencije za sanaciju banaka Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB)

Ton Vervloet
  1. Launched November 2019

Podnositelj predstavke tvrdi da je Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) u Andori prekršila Direktivu 2014/59/EU, a posebno uvodnu izjavu 91., u kojoj se navodi: „Osim toga, ako je to potrebno kako bi se zaštitile treće strane koje su u dobroj vjeri stekle imovinu, prava i obveze institucije u sanaciji na temelju izvršenja sanacijskih ovlasti tijela i kako bi se osigurala stabilnost financijskih tržišta, pravo na žalbu ne bi trebalo utjecati ni na koji naknadni upravni akt ili transakciju zaključene na temelju poništene odluke. U takvim bi slučajevima pravni lijekovi za pogrešnu odluku stoga trebali biti ograničeni na dodjelu naknade za štetu koju su pretrpjele pogođene osobe”.

Thank you for your support, Ton Vervloet