Zusammenleben

O údajnom systémovom porušovaní prezumpcie neviny a porušeniach smernice (EÚ) 2016/343 v Bulharsku

Radosveta Vassileva
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Predkladateľka vyjadruje znepokojenie v súvislosti s údajným systémovým porušovaním Charty základných práv, konkrétne článkov 47 a 48, a pretrvávajúcim nedodržiavaním smernice (EÚ) 2016/343 o posilnení určitých aspektov prezumpcie neviny a práva byť prítomný na konaní pred súdom v trestnom konaní Bulharskom. Tvrdí, že smernica nie je správne transponovaná do bulharského práva a že Bulharsko neprijalo vykonávacie právne predpisy. Predkladateľka sa domnieva, že Bulharsko takisto porušilo niektoré ustanovenia smernice, a to okrem iného vyhláseniami plnými predsudkov voči podozrivým osobám a demonštratívnym zatýkaním. Uvádza, že podľa výročnej správy Európskeho súdu pre ľudské práva za rok 2017 Bulharsko obsadilo jedno z popredných miest na zozname krajín porušujúcich Európsky dohovor o ľudských právach.

Thank you for your support, Radosveta Vassileva

openPetition international