Zusammenleben

Par varbūtējiem sistemātiskiem nevainīguma prezumpcijas un Direktīvas (ES) 2016/343 pārkāpumiem Bulgārijā

Radosveta Vassileva
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 2 days

Lūgumraksta iesniedzēja pauž bažas, norādot uz varbūtējiem sistemātiskiem Pamattiesību hartas (konkrēti, 47. un 48. panta) pārkāpumiem Bulgārijā un neatbilstību Direktīvai (ES) 2016/343 par to, lai nostiprinātu konkrētus nevainīguma prezumpcijas aspektus un tiesības piedalīties klātienē lietas izskatīšanā tiesā kriminālprocesā. Viņa apgalvo, ka direktīva nav pareizi transponēta Bulgārijas tiesību aktos un ka Bulgārija nav pieņēmusi īstenošanas aktus. Lūgumraksta iesniedzēja turklāt apgalvo, ka Bulgārija esot pārkāpusi dažus direktīvas noteikumus inter alia izsakot aizspriedumainus apgalvojumus par aizdomās turētām personām un veicot demonstratīvus arestus. Lūgumraksta iesniedzēja norāda, ka saskaņā ar Eiropas Cilvēktiesību tiesas 2017. gada ziņojumu Bulgārija ierindojas augstā vietā Eiropas Cilvēktiesību konvencijas pārkāpumu ziņā.

Thank you for your support, Radosveta Vassileva

openPetition international