Zusammenleben

O domnevnih sistemskih kršitvah domneve nedolžnosti in kršitvah Direktive (EU) 2016/343 v Bolgariji ,

Radosveta Vassileva
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Vlagateljica peticije je zaskrbljena zaradi domnevnih sistemskih kršitev Listine Evropske unije o temeljnih pravicah, zlasti členov 47 in 48, in vztrajne neskladnosti z Direktivo (EU) 2016/343 o krepitvi nekaterih vidikov domneve nedolžnosti in krepitvi pravice biti navzoč na sojenju v kazenskem postopku s strani Bolgarije. Trdi, da direktiva ni pravilno prenesena v bolgarsko zakonodajo in da Bolgarija ni sprejela izvedbene zakonodaje. Po navedbah vlagateljice peticije je Bolgarija kršila tudi nekatere določbe direktive, med drugim s pristranskimi izjavami proti osumljencem in s pozornost zbujajočimi aretacijami. Vlagateljica peticije navaja, da je Bolgarija v letnem poročilu Evropskega sodišča za človekove pravice visoko uvrščena kot kršiteljica Evropske konvencije o človekovih pravicah.

Thank you for your support, Radosveta Vassileva

openPetition international