Zusammenleben

ártatlanság vélelmének állítólagos rendszerszerű sérelméről és az (EU) 2016/343 irányelv bulgáriai megsértéséről

Radosveta Vassileva
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Collection , last day

A petíció benyújtója aggodalmát fejezi ki az Alapjogi Charta és különösen annak 47. és 48. cikkének állítólagos rendszerszintű bulgáriai megsértése, illetve a büntetőeljárás során az ártatlanság vélelme egyes vonatkozásainak és a tárgyaláson való jelenlét jogának megerősítéséről szóló (EU) 2016/343 irányelvnek való tartós meg nem felelés miatt. Érvelése szerint az irányelvet nem ültették át megfelelően a bolgár jogba, és Bulgária elmulasztotta a végrehajtási jogszabályok elfogadását. A petíció benyújtója szerint Bulgária az irányelv egyes rendelkezéseit is megsértette, többek között azáltal, hogy egyes gyanúsítottakkal szemben prekoncepción alapuló ítéleteket hozott és letartóztatásokat foganatosított. A petíció benyújtója közli, hogy az Emberi Jogok Európai Bíróságának 2017-es éves jelentése szerint Bulgária vezető helyen szerepel az emberi jogok európai egyezményének megsértői között.

Thank you for your support, Radosveta Vassileva

openPetition international