Zusammenleben

Privind presupusele încălcări sistematice ale prezumției de nevinovăție și încălcări ale Directivei (UE) 2016/343 în Bulgaria

Radosveta Vassileva
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petiționara își exprimă preocuparea față de presupusele încălcări sistematice ale Cartei drepturilor fundamentale, mai precis articolele 47 și 48 și față de nerespectarea constantă a Directivei (UE) 2016/343 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumției de nevinovăție și a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale, de către Bulgaria. Ea susține că directiva nu este corect transpusă în legislația bulgară și că Bulgaria nu a adoptat legislația de punere în aplicare. Conform petiționarei, Bulgaria a încălcat și unele prevederi ale directivei, printre altele, făcând declarații părtinitoare împotriva suspecților și arestări înscenate. Petiționara arată că, în conformitate cu Raportul anual 2017 al Curții Europene a Drepturilor Omului, Bulgaria se clasifică printre primele țări în ceea ce privește încălcarea Convenției europene a drepturilor omului.

Thank you for your support, Radosveta Vassileva

openPetition international