Zusammenleben

Ve věci údajného systematického porušování presumpce neviny a porušování směrnice (EU) 2016/343 v Bulharsku

Radosveta Vassileva
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Předkladatelka petice je znepokojena údajným systematickým porušováním Listiny základních práv Evropské unie, zejména jejích článků 47 a 48 a přetrvávajícím porušováním směrnice (EU) 2016/343, kterou se posilují některé aspekty presumpce neviny a právo být přítomen při trestním řízení před soudem, ze strany Bulharska. Tvrdí, že směrnice nebyla řádně provedena v bulharském právu a že Bulharsko nepřijalo prováděcí právní předpisy. Podle předkladatelky Bulharsko rovněž porušilo některá ustanovení směrnice mimo jiné předpojatými prohlášeními proti podezřelým osobám a demonstrativním zatýkáním. Předkladatelka uvádí, že podle výroční zprávy Evropského soudu pro lidská práva za rok 2017 Bulharsko patří mezi země, které Evropskou úmluvu o lidských právech porušují nejvíce.

Thank you for your support, Radosveta Vassileva

openPetition international