Außenpolitik

O porušovaní ľudských práv pokojných aktivistov na Kube

C. R.
  1. Launched 17/04/2020

Predkladateľ petície tvrdí, že na Kube opakovane dochádza k porušovaniu práv pokojných aktivistov v oblasti ľudských práv. Uvádza, že člen opozície José Daniel Ferrer García (generálny koordinátor Vlasteneckej únie Kuby, UNPACU) bol 1. októbra 2019 násilne odvedený zo svojho domu. Poukazuje tiež na to, že podľa správy Kubánskeho monitorovacieho strediska pre ľudské práva je v súčasnosti zadržiavaných 119 politických väzňov a že v septembri 2019 došlo k približne 481 prípadom svojvoľného zatýkania oponentov vlády, ktorí pokojne protestovali. Predkladateľ petície požaduje uplatnenie článku 85 ods. 2 dohody o dialógu medzi EÚ a Kubou a prijatie preventívnych opatrení na zabezpečenie integrity a dôstojnosti ohrozených osôb.

Thank you for your support, C. R.