Außenpolitik

Dėl taikių aktyvistų patiriamų žmogaus teisių pažeidimų Kuboje

C. R.
  1. Launched 17/04/2020

Peticijos pateikėjas teigia, kad Kuboje nuolat pažeidinėjamos taikių žmogaus teisių aktyvistų teisės. Peticijos pateikėjas praneša, kad 2019 m. spalio 1 d. opozicijos narys José Daniel Ferrer García (Kubos patriotinės sąjungos (isp. Unión Patriótica de Cuba, UNPACU) generalinis koordinatorius) buvo prievarta išgabentas iš namų. Peticijos pateikėjas taip pat pabrėžia, kad pagal Kubos žmogaus teisių stebėjimo organizacijos ataskaitą šiuo metu esama 119 politinių kalinių ir kad 2019 m. rugsėjo mėn. savavališkai suimtas 481 taikiai protestavęs valdžios priešininkas. Peticijos pateikėjas ragina taikyti ES ir Kubos politinio dialogo susitarimo 85 straipsnio 2 dalį ir imtis prevencinių priemonių siekiant apginti riziką patiriančių asmenų fizinę neliečiamybę ir orumą.

Thank you for your support, C. R.