Außenpolitik

Békés aktivisták által Kubában elszenvedett emberi jogi jogsértésekről

C. R.
  1. Launched 17/04/2020

A petíció benyújtója azt állítja, hogy Kubában ismételten megsértik a békés emberi jogi aktivisták jogait. A petíció benyújtója beszámol arról, hogy José Daniel Ferrer Garcíát (a Kubai Hazafias Unió, az UNPACU általános koordinátorát), az ellenzék tagját 2019. október 1-én erőszakkal eltávolították otthonából. A petíció benyújtója arra is rámutat, hogy az emberi jogok kubai megfigyelőközpontjának jelentése szerint jelenleg 119 politikai fogoly van, és 2019 szeptemberében mintegy 481 önkényes letartóztatásra került sor a békésen tüntető kormányzati ellenzék körében. A petíció benyújtója kéri, hogy alkalmazzák az EU és Kuba közötti párbeszédről szóló megállapodás 85. cikkének (2) bekezdését, és hozzanak óvintézkedéseket a veszélyeztetett személyek sértetlenségének és méltóságának megóvása érdekében.

Thank you for your support, C. R.