Außenpolitik

Par cilvēktiesību pārkāpumiem pret miermīlīgiem aktīvistiem Kubā

C. R.
  1. Launched 17/04/2020

Lūgumraksta iesniedzējs apgalvo, ka Kubā atkārtoti tiek pārkāptas miermīlīgu cilvēktiesību aktīvistu tiesības. Lūgumraksta iesniedzējs ziņo, ka 2019. gada 1. oktobrī opozīcijas loceklis José Daniel Ferrer García (Kubas Patriotiskās savienības ģenerālkoordinators, UNPACU) tika piespiedu kārtā izvests no viņa mājām. Viņš arī norāda, ka saskaņā ar Kubas Cilvēktiesību novērošanas centra ziņojumu pašlaik šajā valstī ir 119 politieslodzīto un ka 2019. gada septembrī tika patvaļīgi arestēts aptuveni 481 valdības oponents, kurš miermīlīgi protestēja. Lūgumraksta iesniedzējs aicina piemērot „ES un Kubas dialoga nolīguma“ 85. panta 2. punktu un veikt piesardzības pasākumus, lai aizsargātu apdraudēto personu integritāti un cieņu.

Thank you for your support, C. R.