Außenpolitik

относно нарушенията на правата на човека, понесени от мирни активисти в Куба

C. R.
Collection finished
  1. Launched April 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Вносителят на петицията твърди, че в Куба правата на мирни активисти в областта на правата на човека често биват нарушавани. Вносителят на петицията съобщава, че на 1 октомври 2019 г. Хосе Даниел Ферер Гарсия (генерален координатор на Патриотичния съюз на Куба, UNPACU), член на опозицията, е бил насилствено отстранен от дома си. Той също така посочва, че според доклад на Кубинската обсерватория за правата на човека понастоящем има 119 политически затворници и че през септември 2019 г. са извършени около 481 произволни ареста на мирно протестиращи опоненти на правителството. Вносителят на петицията призовава да се прилага член 85, параграф 2 от „Споразумението за диалог между ЕС и Куба“, както и да бъдат предприети предпазни мерки с цел запазване на неприкосновеността и достойнството на лицата, изложени на риск.

Thank you for your support, C. R.

openPetition international