Außenpolitik

Ve věci porušování lidských práv pokojných aktivistů na Kubě

C. R.
  1. Launched 17/04/2020

Předkladatel tvrdí, že na Kubě jsou opakovaně porušována práva pokojných aktivistů za lidská práva. Předkladatel petice uvádí, že José Daniel Ferrer García (vedoucí Vlasteneckého svazu Kuby, UNPACU), člen opozice, byl dne 1. října 2019 násilně odveden ze svého domova. Dále poukazuje na to, že podle zprávy organizace Cuban Observatory of Human Rights je v současnosti na Kubě 119 politických vězňů a že v září 2019 došlo k 481 případům svévolného zatýkání oponentů vlády, kteří pokojně protestovali. Předkladatel vyzývá k uplatňování čl. 85 odst. 2 dohody o dialogu mezi EU a Kubou a k přijetí předběžných opatření s cílem zabezpečit nedotknutelnost a důstojnost ohrožených osob.

Thank you for your support, C. R.