Rechtstaatlichkeit

O nevykonávaní nariadenia (EÚ) 2015/2421, ktorým sa mení nariadenie (ES) č. 861/2007, ktorým sa ustanovuje európske konanie vo veciach s nízkou hodnotou sporu, a nariadenie (ES) č. 1896/2006, ktorým sa zavádza európske konanie o platobnom rozkaze

E. P.
  1. Launched October 2019

Predkladateľ petície žiada, aby Európsky parlament prijal všetky opatrenia, ktorými zabezpečí, aby španielske orgány uviedli vnútroštátne právne predpisy do súladu s nariadením (EÚ) 2015/2421, ktorým sa mení nariadenie (ES) č. 861/2007, ktorým sa ustanovuje európske konanie vo veciach s nízkou hodnotou sporu, a s nariadením (ES) č. 1896/2006, ktorým sa zavádza európske konanie o platobnom rozkaze. Žiada konkrétne to, aby v prípadoch týkajúcich sa pohľadávok nižších ako 5 000 EUR nebolo povinné angažovať právnika alebo právneho zástupcu, ale bez toho, aby sa bránilo zapojeniu týchto právnikov, pokiaľ si to bez ohľadu na príslušnú sumu vyžaduje predmetná záležitosť.

Thank you for your support, E. P.