Rechtstaatlichkeit

Kterým se zavádí evropské řízení o drobných nárocích, a kterým se mění nařízení (ES) č. 1896/2006, kterým se zavádí řízení o evropském platebním rozkazu

E. P.
  1. Launched October 2019

Předkladatel petice žádá, aby Evropský parlament přijal veškerá nezbytná opatření s cílem zajistit, aby španělské orgány uvedly vnitrostátní právní předpisy do souladu s nařízením (EU) 2015/2421, kterým se mění nařízení (ES) č. 861/2007, kterým se zavádí evropské řízení o drobných nárocích, a nařízením (ES) č. 1896/2006, kterým se zavádí řízení o evropském platebním rozkazu. Žádá zejména, aby již nebylo povinné angažovat právníka nebo právního zástupce v případě pohledávek nižších než 5 000 EUR, aniž by se však bránilo zapojení těchto právníků, pokud to bez ohledu na příslušnou částku vyžaduje daný problém.

Thank you for your support, E. P.