Rechtstaatlichkeit

O neprovedbi Uredbe (EU) 2015/2421 o izmjeni Uredbe (EZ) br. 861/2007 o uvođenju europskog postupka za sporove male vrijednosti i Uredbe (EZ) br. 1896/2006 o uvođenju postupka za europski platni nalog

E. P.
  1. Launched October 2019

Podnositelj predstavke traži da Europski parlament poduzme sve potrebne mjere kako bi španjolske vlasti uskladile nacionalno zakonodavstvo s Uredbom (EU) 2015/2421 o izmjeni Uredbe (EZ) br. 861/2007 o uvođenju europskog postupka za sporove male vrijednosti i Uredbe (EZ) br. 1896/2006 o uvođenju postupka za europski platni nalog. Posebno traži da prisustvo odvjetnika ili pravnog zastupnika više nije obvezno u slučajevima koji uključuju potraživanja manja od 5 000 EUR, međutim bez isključivanja tih pravnih stručnjaka u slučajevima koji, neovisno o iznosu o kojem je riječ, to zahtijevaju.

Thank you for your support, E. P.