Rechtstaatlichkeit

E. P.
  1. Launched October 2019

Вносителят на петицията призовава Европейския парламент да предприеме всички необходими мерки за гарантиране, че испанските органи ще приведат националното си законодателство в съответствие с Регламент (ЕС) 2015/2421 за изменение на Регламент (ЕО) № 861/2007 за създаване на европейска процедура за искове с малък материален интерес и Регламент (ЕО) № 1896/2006 за създаване на процедура за европейска заповед за плащане. Той иска по-специално да се отмени задължението за наемане на адвокат или юридически представител в случаите, свързани с искове на стойност под 5 000 EUR, без обаче да се отменя участието на тези правни специалисти в случаите, когато, независимо от съответната сума, разглежданият въпрос изисква това.

Thank you for your support, E. P.