Rechtstaatlichkeit

Kis értékű követelések európai eljárásának bevezetéséről szóló 861/2007/EK rendelet, valamint az európai fizetési meghagyásos eljárás létrehozásáról szóló 1896/2006/EK rendelet módosításáról szóló (EU) 2015/2421 rendelet végrehajtásának elmulasztásáról

E. P.
0 Supporters 0 in European Union
  1. Launched October 2019

A petíció benyújtója azt kéri az Európai Parlamenttől, hogy tegyen meg minden szükséges intézkedést annak biztosítására, hogy a spanyol hatóságok a nemzeti szabályozást összhangba hozzák a kis értékű követelések európai eljárásának bevezetéséről szóló 861/2007/EK rendelet, valamint az európai fizetési meghagyásos eljárás létrehozásáról szóló 1896/2006/EK rendelet módosításáról szóló (EU) 2015/2421 rendelettel. A petíció benyújtója különösen azt kéri, hogy az ügyvéd vagy jogi képviselő ne legyen kötelező az 5 000 eurónál kisebb értékű követelésekkel kapcsolatos ügyekben, nem zárván ki ugyanakkor e jogi szakemberek bevonását abban az esetben, ha a szóban forgó összegtől függetlenül a vitatott kérdés ezt szükségessé teszi.

Thank you for your support, E. P.