Ki jo vlaga Felix Hammon, državljan Nemčije

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Vlagatelj peticije pravi, da trenutno živi v Franciji, kjer bi rad imel usposabljanje za učitelja na sekundarni stopnji. Da se lahko prijavi na usposabljanje („CAPES: certificat d'aptitude au professorat de l’enseignement du second degré“), mora opraviti izpit, ki ustreza francoskemu poklicnemu usposabljanju MEEF1 („métiers de l’enseignement, de l’éducation et de la formation“) oziroma Master 1 v izobraževanju. Trdi, da je francosko ministrstvo za izobraževanje že večkrat potrdilo njegova potrdila o uspešno opravljenem sprejemnem izpitu za CAPES in da mu je bila že dodeljena šola za praktični del tečaja. Univerza/ministrstvo za izobraževanje naj bi mu udeležbo na tečaju domnevno zavrnila z utemeljitvijo, da njegovo usposabljanje v Nemčiji, z drugim državnim izpitom in dveletno preizkusno dobo za usposabljanje, ustreza samo ravni BAC+4 (evropska matura+štiri leta), ne pa BAC+5 (evropska matura+pet let) in s tem izpitu za Master 1, zato ne more biti sprejet v program Master 2. Ta vzporedni študij Master 2 pa je obvezen za udeležence usposabljanja. Vlagatelj peticije meni, da učitelji iz drugih držav članic ne morejo poučevati v Franciji, saj bi morali ponovno opraviti celoten magistrski študij.

Link to the petition

Image with QR code