O priznavanju njegove njemačke diplome za nastavnika radi daljnjeg osposobljavanja nastavnika u Francuskoj

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Podnositelj predstavke navodi da trenutačno živi u Francuskoj, gdje bi želio pohađati osposobljavanje za srednjoškolske nastavnike. Kako bi se prijavio za tečaj (tzv. „CAPES”), mora položiti ispit koji odgovara francuskom stupnju MEEF1, odnosno preddiplomskom studiju iz područja obrazovanja. Tvrdi da je francusko Ministarstvo obrazovanja već nekoliko puta potvrdilo njegove diplome, da je uspješno položio prijamni ispit za CAPES i da mu je već dodijeljena škola za praktični dio tečaja. Međutim, sveučilište / Ministarstvo obrazovanja navodno ga je odbilo uz obrazloženje da je njegovo osposobljavanje u Njemačkoj, zajedno s drugim državnim ispitom i dvogodišnjim probnim razdobljem, istovjetno samo stupnju BAC+4, a ne BAC+5, te je stoga priznato kao tzv. ispit Master 1 i zato ne može biti primljen u program Master 2. Međutim, taj paralelni studij Master 2 obvezan je za sudionike tečaja osposobljavanja. Podnositelj predstavke smatra da je za osobe iz drugih država članica koje žele postati nastavnici u Francuskoj nemoguće dobiti radno mjesto nastavnika jer se od njih traži da ponovno završe cijeli studij.

Link to the petition

Image with QR code