Par viņa Vācijā iegūta skolotāja diploma atzīšanu turpmākai skolotāju apmācībai Francijā

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Lūgumraksta iesniedzējs norāda, ka tagad viņš dzīvo Francijā, kur viņš vēlas piedalīties vidusskolas skolotāju apmācībā. Lai pieteiktos kursam („CAPES”), viņam jānokārto eksāmens, kas atbilst Francijas MEEF1/Master 1 izglītības jomā. Viņš apgalvo, ka Francijas Izglītības ministrija viņa sertifikātus jau ir apstiprinājusi vairākas reizes, ka viņš ir nokārtojis CAPES iestājeksāmenu un ka viņš ir norīkots uz skolu mācību kursa praktiskajai daļai. Tomēr universitāte / Izglītības ministrija viņam šo kursu noraidīja, pamatojoties uz to, ka viņa apmācība Vācijā ar otro valsts eksāmenu un divu gadu pārbaudes laiku ir līdzvērtīga tikai BAC+4 un nevis BAC+5 studijām un līdz ar to arī 1. maģistra eksāmenam un ka tādēļ viņš nevar tikt uzņemts 2. maģistra studiju programmā. Tomēr šis paralēlais 2. maģistra studiju kurss ir obligāts mācību kursa dalībniekiem. Lūgumraksta iesniedzējs uzskata, ka potenciālajiem skolotājiem no citām dalībvalstīm nav iespējams strādāt pedagoģiskos amatos Francijā, jo viņiem atkal būtu jāpabeidz viss maģistra studiju kurss.

Link to the petition

Image with QR code