Privind recunoașterea diplomei sale de profesor de germană pentru a-și continua formarea în Franța

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petiționarul afirmă că acum locuiește în Franța, unde ar dori să urmeze cursuri de formare pentru predarea în învățământul secundar. Pentru a se înscrie la curs („CAPES”), trebuie să treacă un examen echivalent cu MEEF1/Master 1 francez în domeniul educației. Acesta susține că certificatele sale au fost deja aprobate de mai multe ori de către Ministerul Educației din Franța, că a promovat examenul de admitere pentru CAPES și că a fost repartizat într-o școală pentru partea practică a cursului. Cu toate acestea, universitatea/Ministerul Educației i-ar fi refuzat cursul, pe motiv că formarea sa în Germania, cu a doua examinare de stat și o perioadă de probă de doi ani, este echivalentă numai cu BAC+4, nu cu BAC+5 și, prin urmare, cu examenul de Master 1 și în consecință nu poate fi admis în cadrul programului Master 2. Acest curs paralel pentru Master 2 este însă obligatoriu pentru participanții la cursul de formare. Petiționarul consideră că este imposibil pentru candidații la posturile de profesori din alte state membre să obțină posturi în Franța, întrucât ar fi obligați să urmeze din nou întregul curs de masterat.

Link to the petition

Image with QR code