Kterou předložil Felix Hammon (státní příslušnost: Německo) ve věci uznání své pedagogické kvalifikace pro další vzdělávání ve Francii

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Předkladatel uvádí, že v současnosti žije ve Francii, kde má v úmyslu podstoupit kurz sekundárního vzdělávání. Aby se do tohoto kurzu („CAPES“) mohl přihlásit, musí složit zkoušku odpovídající francouzské MEEF1 / Master 1 en éducation. Tvrdí, že jeho osvědčení již bylo francouzským ministerstvem školství několikrát uznáno, že složil vstupní zkoušku do kurzu CAPES a že získal i umístění ve školském zařízení pro účely praktické části kurzu. Údajně byl ale z kurzu vyloučen univerzitou či ministerstvem školství z toho důvodu, že jeho vzdělání z Německa, které obnášelo složenou druhou státní zkoušku a absolvování dvouleté zkušební dobu pro praktikanty, je srovnatelné pouze s kvalifikací BAC+4 a nikoli BAC+5, a tedy ani se zkouškou Master 1, a předkladatel tak nemůže být připuštěn do studijního programu Master 2. Tento souběžný program Master 2 je nicméně pro účastníky kurzu povinný. Předkladatel se domnívá, že pro budoucí učitele z jiných členských států je nemožné stát se pedagogickými pracovníky ve Francii, neboť by museli znovu absolvovat celý magisterský studijní program.

Link to the petition

Image with QR code