Umwelt

Et állampolgár által benyújtott 0262/2018. számú petíció egy, a Németországi Szövetségi Köztársaság ellen a környezeti zajról szólóirányelvnek (2002/49/EK irányelv) való meg nem felelés miatt benyújtott panaszról

Lutz Rittmeier
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció tárgyát képező állítások szerint Eckernfoerde város nem felel meg a környezeti zajról szóló 2002/49/EK irányelvnek és más uniós jogszabályoknak, többek között a környezeti információkhoz való nyilvános hozzáférésről szóló 2003/4/EK irányelvnek, és megsérti az Aarhusi Egyezményt. A petíció benyújtója részletesen ismerteti azokat a jogi rendelkezéseket, amelyeket állítása szerint megsértettek, különösen azokat, amelyek a környezeti zajjal kapcsolatos cselekvési tervek kötelező rendszeres felülvizsgálatára, a kapcsolódó döntéshozatalt érintő nyilvános konzultációra és részvételi jogokra, valamint az információhoz való hozzáférésre vonatkoznak. A petíció benyújtója azt állítja, hogy bizonyos jogsértések 2007-ig nyúlnak vissza, és hogy a hatóságok többször is tagadták az eljárással kapcsolatos panaszok elfogadhatóságát és az azokból eredő késedelmeket.

Thank you for your support, Lutz Rittmeier

openPetition international