Europapolitik

Dėl piliečių teisių apsaugos, susijusios su „Brexit’u“

Petitioner
21 Supporters 21 in European Union
Collection finished
  1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Peticijos pateikėjas susirūpinęs, kad į susitarimo dėl išstojimo projektą nebus visapusiškai įtrauktos visos pagal ES teisę šiuo metu turimos ES piliečių ir šeimos narių teisės, susijusios su gyvenimu, darbu ir vienodu požiūriu. Konkrečiai, jis teigia, kad tai susiję su trimis asmenų kategorijomis: i) ES piliečių, kurie po gyvenimo kitoje valstybėje narėje grįžo namo, būtent tie, kurie grįžo namo iki „Brexit’o“, ir tie, kurie grįš namo po „Brexit’o“, šeimos nariams (ESTT byla C-370/90 Surinder Singh); ii) Sąjungos piliečių pagrindiniams globėjams, turintiems teisę gyventi ES piliečių gimtojoje šalyje (ESTT byla C-34/09 Ruiz Zambrano); ir iii) Jungtinės Karalystės piliečiams, kurie šiuo metu gyvena 27-iose ES valstybėse narėse ir nori išsaugoti teises į tolesnį laisvą judėjimą. Jis taip pat nurodo, kad susitarimu dėl išstojimo, be kita ko, reikėtų įtvirtinti JK įsipareigojimus dėl visaverčio sveikatos draudimo ir darbuotojų statuso, išsaugoti visas teises apskųsti, išsaugoti galimybę toliau kreiptis į ES paramos tarnybas (SOLVIT ir YEA), reikalauti pereinamuoju laikotarpiu skelbti viešas ataskaitas dėl atitikties ir išsaugoti deramas viešosios politikos ir viešojo saugumo apribojimų apsaugos priemones;