Soziales

Dėl nepakankamai užtikrinamos veiksmingos apsaugos nuo piktnaudžiavimo terminuotomis darbo sutartimis, sudaromomis su jūrininkais dirbančiais darbuotojais

Maria Grazia Belfiore
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Peticijos pateikėja skundžiasi dėl jūrininkais dirbančių darbuotojų padėties Italijoje, nes piktnaudžiaujama su jais sudaromomis terminuotomis darbo sutartimis pažeidžiant Direktyvos 1999/70/EB ir Europos Bendrojo susitarimo dėl terminuotų darbo sutarčių nuostatas. Visų pirma, peticijos pateikėja skundžiasi dėl uostus valdančių įstaigų (it. Capitanerie di porto), kurios vadovauja valstybinėms jūrininkų įdarbinimo tarnyboms, taikomų metodų. Šios institucijos nuolat apeina Navigacijos kodekso 326 straipsnio, kuriame numatyta, kad terminuotos darbo sutartys gali būti sudaromos ne ilgesniam kaip vienų metų laikotarpiui, nuostatas. Visų pirma, peticijos pateikėja kritikuoja bendrovės „Rete Ferroviaria Italiana“ (RFI), kuri, be kita ko, teikia susisiekimo su Sicilija ir Sardinija keltu paslaugas, taikomą praktiką, nes, siekdama išspręsti nuolatines darbuotojų trūkumo problemas, nuo 1995 m. ji paeiliui sudaro 78 dienų trukmės terminuotas darbo sutartis. Tokia praktika yra neteisėta ir dėl jos prasidėjo užsitęsusios ir išsamios jūrininkų ir bendrovės RFI diskusijos. Atsižvelgdama į šį neapibrėžtumą ir pavojų, kad dėl skirtingų sprendimų, kuriuos priims kompetentingi Italijos teismai, bus taikomos nevienodos sąlygos, peticijos pateikėja prašo Europos Parlamento imtis veiksmų siekiant užtikrinti tikrą darbo jūrų laivyboje apsaugą Italijoje.

Thank you for your support, Maria Grazia Belfiore