Soziales

Par efektīvas aizsardzības trūkumu pret jūrnieku terminētu līgumu ļaunprātīgu izmantošanu

Maria Grazia Belfiore
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Lūgumraksta iesniedzēja sūdzas par darba ņēmēju, kas ir nodarbināti kā jūrnieki Itālijā, situāciju, jo viņi ir pakļauti terminētu līgumu ļaunprātīgai izmantošanai, pārkāpjot Direktīvas 1999/70/EK un Eiropas Pamatlīguma par uz laiku noslēgtiem līgumiem noteikumus. Jo īpaši lūgumraksta iesniedzēja sūdzas Capitanerie di porto (ostu iestāžu) praksi, kuras pārvalda jūrnieku valsts nodarbinātības birojus. Šīs iestādes sistemātiski apiet Navigācijas kodeksa 326. panta noteikumus, kuros paredzēts, ka terminēta līguma maksimālais laiks ir viens gads. Jo īpaši lūgumraksta iesniedzēja kritizē Rete Ferroviaria Italiana (RFI — uzņēmums, kas cita starpā nodrošina prāmju pakalpojumus starp Sicīliju un Sardīniju) darbības, kurš ir izmantojis secīgus 78 dienu terminētus līgumus kopš 1995. gada, lai risinātu savu hronisku darbinieku trūkuma problēmu. Tā ir nelikumīga prakse, kas ir izraisījusi ilgstošus un plašus strīdus starp jūrniekiem un RFI. Ņemot vērā nenoteiktību un nevienlīdzīgas attieksmes risku, ko rada Itālijas kompetento tiesu atšķirīgie spriedumi, lūgumraksta iesniedzēja prasa Eiropas Parlamentam rīkoties, lai nodrošinu jūrniecības darbaspēka patiesu aizsardzību Itālijā.

Thank you for your support, Maria Grazia Belfiore