Kultur

Za stranu Sinn Féin ve věci údajného porušení směrnice o čištění městských odpadních vod v Dublinu

Sinn Féin
1 Supporter 1 in Europäische Union
  1. Launched 14/01/2020

Předkladatel petice si stěžuje, že odpadní voda je vypouštěna z čističky odpadních vod Ringsend do Dublinské zátoky, která byla organizací UNESCO vyhlášena za biosférickou rezervaci. Předkladatel je přesvědčen, že je tím ohrožena kvalita vody, biologická rozmanitost, ekosystém i zdraví více než 300 000 obyvatel. Předkladatel petice uvádí, že problém se zvlášť vyostřil v létě roku 2019, kdy byl kvůli nadměrnému vypouštění odpadní vody z čističky Ringsend zaveden dočasný zákaz koupání na několika dublinských plážích. Předkladatel rovněž uvádí, že Komise zahájila proti Irsku řízení o nesplnění povinnosti, protože Irsko v tomto ohledu nedodržuje příslušné právní předpisy EU. Předkladatel žádá, aby Parlament zajistil, že irská vláda bude dodržovat požadavky uložené směrnicí o čištění městských odpadních vod a bude se zabývat problémy, které způsobilo vypouštění odpadní vody z čističky Ringsend.

Thank you for your support, Sinn Féin