Culture

în numele Sinn Féin, privind presupusa încălcare în Dublin a Directivei privind tratarea apelor urbane reziduale

Petitioner
2 supporters 2 in European Union

Collection finished

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petiționarul denunță faptul că apa reziduală provenită de la stația de epurare a apelor uzate din Ringsend se deversă în Golful Dublin, desemnat de UNESCO rezervație a biosferei. Petiționarul crede că acest fenomen periclitează calitatea apei, biodiversitatea, ecosistemul și sănătatea a mai mult de 300 000 de locuitori. Conform acestuia, problema s-a înrăutățit în vara anului 2019, când scăldatul în anumite zone ale plajelor din Dublin a fost interzis din cauza unei deversări excesive de ape uzate provenite de la stația de epurare din Ringsend. De asemenea, petiționarul menționează că Comisia a inițiat acțiuni în constatarea neîndeplinirii obligațiilor împotriva Irlandei din cauza nerespectării legislației UE corespunzătoare. Petiționarul cere Parlamentului European să se asigure că guvernul irlandez respectă prevederile Directivei privind tratarea apelor uzate urbane și să rezolve problemele cauzate de deversările de ape uzate provenite de la stația de epurare din Ringsend.

Link to the petition

Image with QR code