Kultur

Települési szennyvíz kezeléséről szóló irányelv állítólagos megsértéséről Dublinban

Sinn Féin
1 Supporter 1 in Europäische Union
  1. Launched 14/01/2020

A petíció benyújtója kifogásolja, hogy a ringsendi szennyvíztisztító telepről szennyvizet bocsátanak ki a Dublini-öbölbe, amelyet az UNESCO bioszféra-rezervátumnak nyilvánított. A petíció benyújtója úgy véli, hogy ez veszélyezteti a vízminőséget, a biológiai sokféleséget, az ökoszisztémát és több mint 300 000 lakos egészségét. A petíció benyújtója arról számol be, hogy a probléma különösen rossz volt 2019 nyarán, amikor a ringsendi szennyvíztisztító telepről való túlzott szennyvízkibocsátás miatt ideiglenes fürdési tilalmat vezettek be több dublini tengerparton. A petíció benyújtója arról is beszámol, hogy a Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Írország ellen a vonatkozó uniós jogszabályoknak való meg nem felelés miatt. A petíció benyújtója annak biztosítására kéri a Parlamentet, hogy az ír kormány tartsa be a települési szennyvíz kezeléséről szóló irányelvet, és foglalkozzon a ringsendi szennyvíztisztító telep szennyvízkibocsátása által okozott problémákkal.

Thank you for your support, Sinn Féin