Kultur

Sinn Féin
1 Supporter 1 in Europäische Union
  1. Launched 14/01/2020

Lūgumraksta iesniedzējs sūdzas par to, ka notekūdeņi no Ringsend notekūdeņu attīrīšanas stacijas tiek novadīti Dublinas līcī, kam UNESCO noteikusi biosfēras rezervāta statusu. Lūgumraksta iesniedzējs uzskata, ka tas apdraud ūdens kvalitāti, bioloģisko daudzveidību, ekosistēmu un vairāk nekā 300 000 iedzīvotāju veselību. Lūgumraksta iesniedzējs ziņo, ka šī problēma īpaši saasinājās 2019. gada vasarā, kad vairākās Dublinas pludmalēs tika noteikts pagaidu peldēšanās aizliegums, jo no Ringsend attīrīšanas stacijas tika novadīts pārmērīgi daudz notekūdeņu. Lūgumraksta iesniedzējs arī norāda, ka Komisija ir sākusi pārkāpuma procedūru pret Īriju par neatbilstību attiecīgajiem ES tiesību aktiem šajā jomā. Lūgumraksta iesniedzējs lūdz Parlamentu nodrošināt, ka Īrijas valdība ievēro Komunālo notekūdeņu attīrīšanas direktīvu un risina problēmas, ko rada notekūdeņu novadīšana no Ringsend attīrīšanas stacijas.

Thank you for your support, Sinn Féin