Verkehr

Z jednym podpisem, w imieniu inicjatywy Thüringer-Bahn-Initiative, w sprawie praw pasażerów w przypadku upadłości linii lotniczych

E. P.
1 Supporter 1 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Składający petycję domaga się zmiany przepisów UE w celu zapewnienia równego przestrzegania praw pasażerów bez względu na to, czy wykupili wycieczkę zorganizowaną czy dokonali rezerwacji lotu bezpośrednio u przewoźnika lotniczego. Składający petycję wzywa również do informowania pasażerów o wszelkim bezpośrednim ryzyku upadłości linii lotniczych oraz do informowania o dacie zakończenia świadczenia usług w takiej sytuacji. W ten sposób przewoźnicy lotniczy mogliby zostać pociągnięci do odpowiedzialności wobec pasażerów za wszelkie straty lub niedogodności wynikające z odwołanych lotów.

Thank you for your support, E. P.