Verwaltung

W sprawie zmiany w Hiszpanii kategorii zawodowej „asystent administracyjny” na kategorię „administrator”

José Fidel Giménez Zardoya
  1. Launched 04/04/2020

Składający petycję twierdzi, że personel pomocniczy zatrudniony w administracji publicznej w Hiszpanii powinien zostać objęty tą samą kategorią co administratorzy – zgodnie z przepisami, które zdaniem składającego petycję ustanowiła Unia Europejska. Składający petycję podkreśla, że stanowiska te są całkowicie jednolite i że funkcje wykonywane przez te dwie kategorie pracowników są identyczne i w związku z tym nie powinno być żadnej różnicy w uznawaniu uprawnień ani w wynagrodzeniu podstawowym. Składający petycję uważa, że w przypadku gdy świadczone są te same usługi, należy przestrzegać zasady równości i zakazu dyskryminacji, tak aby zapewnić wyniki tej samej jakości i równą płacę.

Thank you for your support, José Fidel Giménez Zardoya