Verwaltung

O promjeni profesionalne kategorije administrativnog asistenta u kategoriju administratora u Španjolskoj

José Fidel Giménez Zardoya
  1. Launched 04/04/2020

Podnositelj predstavke tvrdi da bi pomoćno osoblje javnih uprava u Španjolskoj trebalo spadati u istu kategoriju kao i administratori, u skladu s onim, što je po njegovu mišljenju, Europska unija uspostavila. Podnositelj predstavke naglašava da postoji potpuna homogenost i da su funkcije tih dviju kategorija identične te da stoga ne može postojati razlika u priznavanju prava ili osnovne plaće. Podnositelj predstavke smatra da se načelo jednakosti i zabrana diskriminacije moraju provoditi kad se pružaju jednake usluge, što rezultira jednakom kvalitetom rezultata i jednakom plaćom.

Thank you for your support, José Fidel Giménez Zardoya