Verwaltung

Kterou předložil José Fidel Giménez Zardoya (státní příslušnost: Španělsko) ve věci přeměny profesní kategorie administrativních asistentů na kategorii administrátora ve Španělsku

José Fidel Giménez Zardoya
  1. Launched 04/04/2020

Předkladatel tvrdí, že pomocní zaměstnanci veřejné správy ve Španělsku by měli spadat do stejné kategorie jako administrátoři, a to v souladu s tím, co dle něj Evropská unie stanovila. Předkladatel petice poukazuje na to, že obě funkce jsou zcela totožné, a proto nemohou vznikat rozdíly v uznávání nároků nebo v základním platu. Předkladatel petice se domnívá, že jestliže je poskytovaná služba identická, je nutno prosazovat zásady rovnosti a zákaz diskriminace, které povedou ke stejné kvalitě výkonu a stejné odměně za stejnou práci.

Thank you for your support, José Fidel Giménez Zardoya