Verwaltung

относно преобразуването в Испания на професионалната категория „административен асистент“ в категорията „администратор“

José Fidel Giménez Zardoya
  1. Launched 04/04/2020

Вносителят на петицията твърди, че помощният персонал на публичните администрации в Испания следва да попада в същата категория като администраторите, в съответствие с това, което вносителят на петицията счита, че Европейският съюз е установил. Вносителят на петицията отбелязва, че съществува пълна хомогенност и че функциите на двете категории са идентични и като такива не може да има разлика в признаването на правата или основното заплащане. Вносителят на петицията счита, че когато предоставянето на услуги е еднакво и води до същото качество на резултатите и равно заплащане, трябва да се прилагат принципът на равенство и забраната за дискриминация.

Thank you for your support, José Fidel Giménez Zardoya