Rechtstaatlichkeit

W sprawie zarzutów korupcji w sądach bułgarskich i naruszenia prawa do rzetelnego procesu sądowego

Ivaylo Iliev
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 7 weeks

Składający petycję twierdzi, że w bułgarskich sądach występuje korupcja i że instytucje publiczne nie są skuteczne. Twierdzi również, że dłużnicy są skazywani w rozprawach sądowych za zamkniętymi drzwiami i nie jest im zapewniana pełna ochrona prawna w celu zagwarantowania właściwego prawa do obrony. Składający petycję twierdzi, że w specjalnym pomieszczeniu do przechowywania w sądzie okręgowym w Sofii znajdują się materiały archiwalne wszystkich spraw z zakresu prawa cywilnego, w tym również jego sprawy. Składający petycję zwraca się do instytucji europejskich o przeprowadzenie dokładnej kontroli takich pomieszczeń i spraw wielu innych obywateli bułgarskich, których prawa zostały naruszone przez sądy i prywatnych komorników.

Thank you for your support, Ivaylo Iliev