Rechtstaatlichkeit

R állampolgár által benyújtott 0514/2018. számú petíció egy állítólagos korrupciós esetről a bolgár bíróságokon, valamint a tisztességes eljáráshoz való jog megsértéséről

Ivaylo Iliev
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

A petíció benyújtója szerint a bolgár bíróságokon tetten érhető a korrupció, a közintézmények pedig nem hatékonyak. Azt állítja továbbá, hogy az adósokat zárt bírósági tárgyalásokon, anélkül ítélik el, hogy a megfelelő védelemhez való joguk érvényesítéséhez teljes körű jogi védelmet biztosítanának számukra. A petíció benyújtója szerint a Szófiai Regionális Bíróság egy speciális irattárában az összes polgári magánjogi eljárás – többek között az ő ügyének – iratanyaga megtalálható. A petíció benyújtója felszólítja az európai intézményeket a szóban forgó irattár helyiségeinek, és a többi olyan, népes tábort alkotó bolgár állampolgár ügyének alapos átvizsgálására, akiknek jogait a bíróságok és az önálló végrehajtók megsértették.

Thank you for your support, Ivaylo Iliev
pro