Bauvorhaben

W imieniu „Comunidad de Montes Vecinales en Mano Común de Tameiga”, w sprawie ogólnego gminnego planu zagospodarowania przestrzennego gminy Mos, prowincja Pontevedra, Galicja

Comunidad de montes vecinales en mano Común de Tameiga
  1. Launched June 2020
  2. Time remaining > 7 Wochen

Składający petycję apeluje, aby zaprzestać wprowadzania zmian w ogólnym gminnym planie zagospodarowania przestrzennego gminy Mos, które spowodowałyby zmianę planowego sposobu użytkowania terenu – z chronionych zalesionych gruntów rolnych na grunty pod zabudowę – w celu stworzenia tam kompleksu sportowego klubu piłkarskiego Real Club Celta de Vigo i dużego parku biznesowego. Składający petycję twierdzi, że całkowicie zmieniłoby to tradycyjne użytkowanie tego gruntu jako lasu, stawiając prywatne interesy Real Club Celta de Vigo przed potrzebą ochrony i zabezpieczenia zasobów leśnych na tym terenie.

Thank you for your support, Comunidad de montes vecinales en mano Común de Tameiga

openPetition international