Umwelt

Ve věci trestných činů proti životnímu prostředí v laguně Mar Menor v Murcii

E. P.
  1. Launched 29/04/2020

Předkladatel petice si stěžuje na nedostatečné provedení pravidel ochrany životního prostředí a na nedostatečný dohled a inspekce v souvislosti s lagunou Mar Menor v Murcii a odsuzuje znepokojivý nárůst trestných činů proti životnímu prostředí. Vyzývá k tomu, aby regionální vládě v Murcii byla odebrána pravomoc v oblasti životního prostředí z důvodu zanedbání povinností, v důsledku čehož se z Mar Menor stává mrtvé moře. Předkladatel petice vyzývá Komisi k tomu, aby na ostrově v Mar Menor založila stanici pro ochranu životního prostředí která by monitorovala stav a obnovu laguny. Vyzývá k zahájení disciplinárního řízení o nedodržení práva EU a odsuzuje neúnosnou zemědělskou produkci a nadměrnou urbanizaci.

Thank you for your support, E. P.