Umwelt

относно екологични нарушения в лагуната Мар Менор, Мурсия

E. P.
  1. Launched 29/04/2020

Вносителят на петицията се оплаква от липсата на приложимост на правилата за опазване на околната среда, наблюдение и контрол във връзка с лагуната Мар Менор в Мурсия, и осъжда тревожното нарастване на броя на екологичните нарушения. Вносителят призовава на регионалното правителство на Мурсия да бъде отнета екологичната компетентност от поради неизпълнение на задълженията им, което е довело до превръщането на Мар Менор в мъртво море. Вносителят на петицията призовава Комисията да създаде екологична станция на остров в Мар Менор, която да следи за статута и възстановяването на лагуната. Вносителят призовава да бъде възбудено дисциплинарно производство за неспазване на законодателството на ЕС и осъжда селскостопанската свръхексплоатация и прекомерната урбанизация.

Thank you for your support, E. P.