Umwelt

O environmentálnych trestných činoch v lagúne Mar Menor v Murcii

E. P.
  1. Launched 29/04/2020

Predkladateľ petície sa sťažuje na nedostatočné vykonávanie pravidiel ochrany životného prostredia, dohľadu a inšpekcie, pokiaľ ide o lagúnu Mar Menor v Murcii, a odsudzuje znepokojujúci nárast environmentálnych trestných činov. Žiada, aby sa regionálnej vláde v Murcii odobrali právomoci v oblasti životného prostredia, pretože zanedbala svoje povinnosti, čo viedlo k tomu, že sa lagúna Mar Menor stala mŕtvym morom. Vyzýva Komisiu, aby na ostrove v Mar Menor zriadila environmentálnu stanicu, ktorá by monitorovala stav a obnovu lagúny. Predkladateľ petície žiada, aby sa začalo disciplinárne konanie pre nedodržiavanie právnych predpisov EÚ, a odsudzuje nadmerné využívanie poľnohospodárstva a neprimeranú urbanizáciu.

Thank you for your support, E. P.