Umwelt

O kaznenim djelima protiv okoliša u laguni Mar Menor, Murcija

E. P.
  1. Launched 29/04/2020

Podnositelj predstavke žali se na nedostatak provedbe pravila o zaštiti okoliša, nadzoru i inspekciji u vezi s lagunom Mar Menor u Murciji te osuđuje zabrinjavajuće povećanje broja kaznenih djela protiv okoliša. Poziva na to da se regionalnoj vlasti u Murciji oduzme nadležnost u području zaštite okoliša zbog njezina zanemarivanja dužnosti, koje je dovelo do toga da Mar Menor postane mrtvo more. Podnositelj predstavke poziva Komisiju da osnuje ekološku stanicu na otoku u Mar Menoru te da da prati stanje i oporavak lagune. Podnositelj predstavke poziva na pokretanje stegovnih postupaka zbog nepoštovanja prava EU-a te osuđuje pretjerano iskorištavanje povezano s poljoprivredom kao i prekomjernu urbanizaciju.

Thank you for your support, E. P.