Handelspolitik

Ve věci přechodných opatření týkajících se pobytu britských státních příslušníků v členských státech EU

Hans Moerbeek
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 2 days

Předkladatel se obává, že britští státního občanství příslušníci ztratí občanství EU a právo na volný pohyb v EU. Uvádí, že EU má povinnost postarat se o všechny občany EU. Předkladatel vyzývá k zavedení přechodného opatření, které by britským státním příslušníkům umožnilo získat povolení k pobytu v některém členském státě EU na přechodnou dobu pěti let zejména proto, aby poté mohli v tomto státě žádat o státní občanství. Předkladatel rovněž vyzývá Evropský parlament, aby podpořil evropskou občanskou iniciativu týkající se trvalého občanství Evropské unie.

Thank you for your support, Hans Moerbeek

openPetition international